
بنام خداوند جان و خرد
بیانیه پایانی مسابقه معماری خردسرای فردوسی
ایزد یکتا را سپاس میگوییم که مسابقه معماري ساختمان خردسرای فردوسي، با تلاش فراوان برای ضابطهمندي و استواري كامل برگزار شد و با اعلام نتايج و پرداخت همزمان جوايز تعيين شده، به انجام رسيد. همچنین از موسسه فرهنگی خردسرای فردوسی، داوران گرامی و جامعه معماری، برای همراهی و حمایت مستمر در طول برگزاری مسابقه و مشارکت در آن، تشکر میکنیم.
پيداست كه تمامي شركتكنندگان در مسابقه ميخواستهاند طرحشان برگزيده و برتر شود و سهمی بیشتر در این کار سترگ داشته باشند؛ اما همگان در اين هدف خجسته كه برخاسته از دلدادگي به ميهن و دلبستگي به حكيم بزرگ فردوسي توسي است، به يكسان كامياب نشدهاند؛ زيرا كه هر مسابقه معماري بر اساس قواعد و آيين برگزاري آن، تنها يك برنده و شماري اندك طرح برگزيده دارد. از سوي ديگر؛ همانگونه كه در بيانيه داوري آمده، هیچ یک از طرحهاي تهيه شده براي اين مسابقه، دارای کمال مطلوب و آرمانی نبوده و بنابراين بررسی و قضاوت، تنها در رقابت ميان طرحهاي ارسالی و در حدود بضاعت آنها انجام شده است.
با توجه به اینکه هر مسابقۀ معماری پس از داوری و اعطای جوایز به پایان میرسد، بنای برگزارکننده و مدیر مسابقه معماري طراحی ساختمان خردسراي فردوسي، برای حفظ حرمت خردسرا و نام بلند فردوسی، پرهیز از پرداختن به برخی حواشی معمول بود؛ چرا که همواره مبنای آنها برداشتهای هیجانی پس از یک مسابقه و به دور از تأمل و بررسی دقیق آثار بوده است. اما برای آگاهی شركتكنندگان كه تلاش فراوان كردهاند و اكنون شاید درباره روند داوري و نتايج آن پرسشها و ابهاماتي دارند و همچنین برای آگاهی جامعه حرفهای و شفافسازي، توضیحاتی تقدیم میشود. بدیهی است یکسره زیرسؤال بردن مسابقه و اعتبار حرفهای سفارشدهنده، برگزارکننده، مدیر و داوران و کمارزش جلوهدادن دستاوردهای آن ناپسندیده و بهدور از انصاف است، و مطابق قواعد و مقررات، نتایج مسابقه قطعی و غیرقابل تغییر است. اما برای پاسخگویی به دستهای از ابهامات، تقاضا میشود این متن بهدقت مطالعه و بهدور از موضعگیری و تعصب، بار دیگر تأمل شود.
روند برگزاري:
برگزاري و مديريت مسابقه مطابق با آييننامه مصوب مسابقات معماري و شهرسازي بوده است. گزینش داوران مسابقه از سنها و نگرشهای متنوع، به منظور پرهیز از گرایش به سبک یا شیوهای خاص و مراقبت کامل از سلامت مسابقه، پرهیز از هرگونه مداخله در روند برگزاری و استقلال کامل داوران در قضاوت آثار، از جمله ویژگیهای ممتاز این مسابقه بوده است. شرکتکنندگان محترم با اطلاع از ارکان مسابقه، بهخصوص داوران که کاملاً شناخته شدهاند و با آگاهی از روند مسابقه و اینکه هر مسابقه یک برنده و تعدادی کمشمار رتبهی برتر دارد، در آن شرکت کرده و شرایط آن را پذیرفتهاند. اکنون تقاضای تغییر در ارکان مسابقه پس از پایان فرایند آن، معقول، عملی و پذیرفتنی نیست.
تمامی آثار دریافت شده از شرکتکنندگان گرامی، با رعایت ضوابط و مقررات مسابقه، در اختیار داوران قرار گرفته و بر فرایند داوری، بدون دخالت در آن، نظارت شده است. برگزار کننده، مدیر و داوران مسابقه، با رعايت تمامي قواعد، بهحق ادعا ميكنند كه هيچگونه تخطي از مقررات و قواعد صورت نگرفته و مسابقه با شفافيت و سلامت كامل برگزار شده است. بیدرنگ پس از داوری و انتشار بیانیه، جوایز برندگان پرداخت شده و حقوق آنان رعایت گردیده است. هیچ اعتراضی از جانب صاحبان آثار، مبنی بر عدول از قواعد و مقررات مسابقات، به دبیرخانه نرسیده است و تمامی ابهاماتی که در میان افکنده شده، با توضیحی مختصر، قابل رفع است.
روند داوري:
همانگونه كه در بيانيه داوري منعكس شده، داوري اين مسابقه، در روند طولاني يك هفتهاي، و در چهارگام برونخط و یک گام حضوری گروهی انجام گرفت. مدارك تمامی طرحهای ارسالی، در مراحل داوری، به طور كامل مشاهده، خوانده و بررسي شد و ايدههاي طرحشده و چگونگي تجسم بخشيدن به آنها، از نظر انطباق با خواستههاي كارفرما و معيارهاي اعلام شده، بررسي و تمامي نتایج مستند شد. در اين روند مشاهده شد كه تقريباً تمامي طرحها، ضمن اينكه نشانگر تلاش تهيهكنندگان آنهاست، از رعايت کامل تمامی نکات و حل کامل تمامی مسائل بازمانده و همه موارد خواسته شده را همزمان برآورده نساخته، و هریک از آنها بر تجسمبخشی به ارزشی خاص یا حل مسائلی ویژه متمرکز شده است. داوری طرحها برای یافتن طرحی که بهراستي نماينده معماري بهروز و گوياي درك درستي از ساختمان و کارکرد خردسراي فردوسي باشد، انجام شد. گروه داوران بر اساس آييننامه مسابقات، طرحها را توجه به ارزشها و قابلیتهای هر يك برای پاسخگویی به معیارها و خواستهها و امکانات توسعه و بهینهسازی آنها، داوري كردند. پیداست که در این سنجش، وزن امتیاز تمامی ارزشها یکسان نبود. بنابراين اغماض درباره پاسخگويي به تمامي خواستهها و رعايت تمامي معيارها، هم در سنجش کمّی و شکلی برای ورود به فرایند داوری و هم در مراحل داوری و گزینش، شامل تمامي شركتكنندگان شده است. بر اساس راهنمای مسابقه، آنچه از شرکتکنندگان محترم خواسته شده بود، کمی فراتر از طرح شماتیک و قبل از طرح معماری مرحله اول بود، بنابراین اغماض درباره بعضی معیارها و ضوابط در این مرحله، موجّه و منطقی بوده است، و همگان از آن بهرهمند شدهاند.
طرحها:
طرحهای ارسالی، چه آنها که بر اساس مضمون و مفهومی خاص صورتبندی شده بود، چه آنها که انطباق با برنامه و کارکرد را هدف گرفته بود، چه آنها که قابل تبدیل به عنصری یادمانی با برداشت صوری از یک موضوع یا مفهوم انتخابی بود، چه آنها که خلق فضای معماری را هدف گرفته بود، یا طرحهایی که تلفیقی از این ارزشها با نسبتهای متفاوت بود، در تبدیل ايده محوري خود به فرم و فضا، رويكردي را در پيش گرفته بوند كه در بعضي از موارد ممکن بود الگوبرداري يا اقتباس شمرده شود، لیکن ادعای کپیبرداری درباره هیچیک از طرحها وارد نیست. به عنوان نمونه، در دستهای شاخص از طرحها، الگوی کلی از فرو رفتن ساختمان در زمين همراه با ايجاد يك حجم ساده عموما مكعب شكل بر فراز آن، شکل گرفته بود، كه مشابه آن در معماري معاصر ايران و جهان فراوان است. دستهای دیگر از طرحها، بناهای معماران معروف داراي سوابقي در معماري ساختمانهاي فرهنگي و هنري یا حتي سوژههاي طبيعي يا عناصر نمادين و حماسي يا بناهاي باستاني و تاريخي يا مفاهيم آييني را منبع الهام خود ساخته بودند. در اين دو دسته نيز معماريهاي مشابه، پرشمار است. قضاوت آثار، با صرف نظر از اینگونه مشابهتها انجام شد. زيرا تشخيص كپيبرداري، موضوعي است حقوقي كه در صورت ادعاي صاحب اثر اصلي و مشابهت كامل دو اثر در صورت و محتوا، در مراجع حقوقي قابل پيگيري است، نه از طريق هیاهو در شبكههاي اجتماعی.
اکنون، آيا طرحی كه بهوضوح شبيه تخت جمشيد يا آرامگاه فردوسي است خوب است، و آن يكي كه شبيه كار يك معمار معاصر است كپي است؟ آيا آنكه از معماري نامآشنا تقليد كرده و تنها چند عنصر را جابجا كرده اصيل است، و آن ديگري كه كار قبلي خودش را تكرار كرده، بايد مردود شود؟ آيا كاري كه از كوه ايده گرفته و به يك طرح خام ناكارآمد رسيده بايد جايزه اصالت بگيرد، و كسي كه ايده خام و ناكارآمدی از ديگري را تبديل به يك پروژه كارآمد و واقعي كرده، بايد محكوم شود؟ آيا ايده كسي كه با شعار، گوري زيرزميني و نامعلوم براي فردوسي ساخته اصيل است، و آن كسي كه پس از سدهها نام فردوسي را با بنايي نمادين بركشيده، به جرم شباهت ظاهري با بنايي نامشخص بايد حذف شود؟ آيا با الگوگيري همراه با كمي تغيير رنگ و مصالحش و تعويض مربع با دايره كار يك طراح اصالت مييابد، ولي آن ديگري چون اين اندك تغيير را نداده، محكوم به ناسزا و اتهام کپیکاری میشود؟
گروه داوران، در يك فرايند طولاني، بر اساس انصاف و موشكافي بسيار، تمام پروژهها را بررسي كردند. براي پرهيز از تأثير سليقه شخصي، هركدام از پروژهها، بنا بر ارزشهاي هريك از آنها بررسي شد. بر خلاف قضاوت سطحي رایج در میان برخی، براي داوران، فرم بهتنهایی و در نتيجه شباهت فرمي با الگوهای رایج در درجه اول اهميت نبود، بلكه نوع رويداد و روایت نهفته در طرح و پاسخهای معمارانه به مسایل پروژه، به مراتب اهميت بیشتری داشته است.
برندگان:
دو طرح نخست و دوم، همان طرحهایی بود که از ابتدا و در تمامی مراحل داوری، هیچیک از داوران به آنها نشانه منفی نداده بودند. شالوده و ساختار شکلدهنده به طرح نخست، الگوی چارطاقی است که بعنوان الگوی پایه معماری ایران باستان و عنصری نمادین و مقدس شناخته میشود، و همچون ساختاری آشنا در بسیاری از اثار معماری ایران، از آن الهام گرفته شده است. تقسیمبندی نهگانه عناصر نمادین و نورگیرها، در معماری ایرانی، مبتنی بر مفهومی نمادین است و ویژه یک معمار نیست. طرحهای رتبه سوم مشترک، کمترین نشانه منفی را دریافت کرده بودند. هر چهار طرح، به برنامه و كاربري پاسخ نسبتا مناسبي داده بودند و توجه داشتند كه بنا در يك قطعه مستقل با ديد و دسترسي چهار طرفه قرار دارد و نبايد پشت و رو داشته باشد. در عين ايجاد يك نماد شهري مشخص، نبايد باعث آشفتگي و اختلال در بافت مسكوني پيرامون شود. طرح نخست، بر خلاف طرحي كه بعضي مدعي كپيبرداری از آن شدهاند، ناقض مفهوم موضوع خود نيست، بلكه بسيار پيشروتر و كاملتر از آن و مناسب كاربري مورد نظر است. طرح دوم، بهترين پاسخگويي به اهداف خردسرا و برنامه ريزي و عملكرد صحيح مجموعه را داراست. طرح سوم مشترک، در عين نمادين بودن، پاسخهاي مناسبي به درخواست هاي برنامه طرح دارد. طرح دیگر مشترک سوم، از معدود طرحهايي است که فراتر از شعار، توانسته بود ايدههاي نوشتاري خود را به فضا، فرم و عملكرد تبديل كند، و با دركي نسبتا درست از عناصر معماري ايراني، تجربه مستمر هويت بخش به مخاطب خود بدهد. هر چهار طرح توانسته بودند برای خودگردانی و پویایی فضا، پیشنهادهای مناسب عرضه کنند.
تقدیرشدگان:
تنوع آشکار در طرحهای تقدیر شده، نشانهای است از اینکه داوران خواستهاند تا تلاش و ايده هيچكس، حتي اگر برداشت غلطي از موضوع كرده باشد، پايمال نشود. پروژه هايي كه بعد از بررسي همه جوانب و بازنگري چندين باره طرح ها به مرحله تقدير رسيدند، پروژه هايي بودند كه توانسته بودند به یکی از جنبههای مهم از خواستهها و معيارها را پاسخ دهند. لیکن ازرشی که برندگان را از تقدیرشدگان جدا کرد، تأکید بر رویداد و روایت و اشتمال همزمان بر چند ارزش معماری بود. همانگونه که مشاهده ميشود، از همه دستههاي مختلف، بهرغم سلايق شخصي داوران، پروژههايي متنوع به دور نهايي راه يافتهاند و با تاكيد بر ارزششان، تقدير شدهاند.
درباره ضوابط و مقررات فنی:
در ارزیابی کمّی و شکلی مدیر مسابقه و قضاوت داوران، توجه شد که مطابق با راهنمای مسابقه و آنچه از شرکتکنندگان انتظار میرفت، طرحهای ارسالی، تا تبدیل به طرح معماری مرحله اول، راهی دراز در پیش دارد. بنابراین امکان اصلاح در مراحل بعدی تکمیل پروژه، برای انطباق کامل طرح با ضوابط در آنها فراهم است. ضوابط ساختماني، پايه آغاز كار معمار در طراحي است و تغيير اندكي در آن براي ايجاد ارزشهايي ديگر، جزو اختيارات معمارانه است. البته فهم اين سخن نيازمند ممارست در معماري و آشنايي با پروژه های اجرایی و روح ضوابط است. ممکن است فقدان این شناخت و تجربه یا شاید توجه به آن، موجب اظهار نظرهای تکبعدی و یکسویه شود. همچنین وزن امتیازات مرتبط با کیفیت فضا و پاسخهای معمارانه، بسیار بیشتر از انطباق صِرف با ضوابط در طرحی است که فاقد آن ارزشها باشد. بنابراین جواز حدود 10 الی 15 درصد افزودن بر سطح اشغال و تراکم، جزو مواردی بوده که همچون ارفاقی همگانی، سهم همه شرکتکنندگان شده است؛ همانگونه که در اجرای پروژههای دیگر نیز این امر در صورت کمک به خلق ارزش خاص معمارانه، پذیرفتنی است و با طی مراحلی امکان تحقق را دارد.
اینک در پایان فرایند مسابقه؛ ضمن آنکه بار دیگر دست شرکتکنندگان محترم را میفشاریم و از آنان برای شرکت در این فرایند میهنی و ملی تشکر میکنیم، یادآور میشویم با توجه به آنچه گفته شد، رأی داوران قطعی و غیر قابل تغییر است. جوایز برندگان پرداخت شده و مراحل بعدی کار توسط مؤسسه محترم خردسرای فردوسی طبق صلاحدید برای تهیه طرح اجرایی، کارفرمایی میشود.
در پایان لازم است از تمامی رسانه هایی که بر اساس رسالت راستین خود عمل می کنند و تنها برای جذب مخاطب و بازدید بیشتر، به حواشی دامن نمیزنند، یک سویه قضاوت نمی کنند، بدون حقیقتیابی مطلبی را منتشر نمیکنند و خیر جامعه مخاطب خود را خواهانند، تشکر کنیم. و امیدواریم همگان این رویه را پیش گیرند.
برگزار کننده و مدیر مسابقه - فروردینماه هزار و چهارصد
پرسش شما
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پاسخ به چند پرسش:
آیا قراردادن لوگوی اختصاصی طراحی شده برای مجموعه، روی برگه ها مجاز است؟ پاسخ: غير از شناسه پنج حرفي، هيچ علامتي جز مدارك طراحي، روي برگه ها و دفترچه قرار نگیرد.
آیا فایل ها برای بارگذاری باید زیپ (فشرده) شود؟ پاسخ: خیر، فایل ها باید به همان فرمتی که تعیین شده است، بارگذاری شود.
اگر برگه در هنگام چاپ حاشیه سفید داشته باشد، شناسه یکتا کجا قرار بگیرد؟ پاسخ: چون شما فایل می دهید نه برگه چاپ شده، این سوال از کجا ایجاد شده، مشخص نیست.
کامیاب و شادکام باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسيده شده: " آيا الزامي به رعايت مقياس هاي ذكر شده براي مدارك هست؟ " پاسخ: مدارك اصلي، بايد با مقياس تعيين شده تهيه شود. يعني پلان تراز يا ترازهاي اصلي، مقطع يا مقاطع و نما يا نماهاي اصلي. منظور از "اصلي" در مسابقه، مداركي است كه ايده شما و طرح شما را بهتر و بيشتر بيان مي كند،و تشخيص و انتخاب آن با مسابقه دهندگان است. ساير مدارك غير اصلي را با مقياس دلخواه ( و البته خوانا،قابل سنجش با مدارك اصلي و بي نياز از كشف و شهود داوران) روي برگه ها،درج كنيد. شادكام و كامياب باشيد.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر همکاران گرامی
پاسخ به دو پرسش:
یک/ آیا امکان تمدید مسابقه وجود دارد؟ دو/ آیا امکان تغییر نام سرگروه(منظورشان کسی است که ثبت نام کرده) وجود دارد؟
پاسخ هر دو پرسش، منفی است.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده که: " آیا اگر تعداد شیت ها چهار برگه باشد، پذیرفته می شود؟"
پاسخ: به هیچ عنوان مدارکی غیر از آنچه در راهنما آمده پذیرفته نمی شود، و بارگذاری مدارک دیگر، موجب حذف اثر شرکت کننده از مسابقه خواهد شد.
پیروز باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده که آیا دسترسی به کتابخانه و فضای آموزشی از معبر شرقی ممکن است؟
پاسخ: دسترسی پیاده ممکن است و به لحاظ ضوابط ممانعتی ندارد.
پیروز باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده که آیا الزام به فارسی بودن نوشته ها، شامل علامت های نقشه کشی هم هست.
پاسخ: نوشته ها، توضیحات، نام فضاها و اینگونه موارد باید فارسی باشد. این الزام شامل علامت های استاندارد نقشه کشی نیست.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
دررود بر شما
درباره بهره برداري از تالارهاي همايش پرسيده شده است.
پاسخ: تالارهاي ممكن است بصورت همزمان براي دو برنامه جداگانه، و همچنين در مواردي بصورت همزمان براي يك برنامه مورد استفاده قرار گيرد. وقوع حالت دوم چند بار در سال خواهد بود و بايد طراحي، تجهيز و نحوه بهره برداري به نياز پذيرايي از مهماناني با شمار بيشتر از ظرفيت هريك از تالارها، پاسخگو باشد.
كامياب باشيد
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده است که آیا تهیه و ارائه تصاویر سه بعدی از همه بخش های درونی و بیرونی مجموعه لازم است؟
پاسخ: مقصود از تهیه و ارائه تصاویر سه بعدی بیرونی و درونی، معرفی طرح شما و ارزش هایی است که در آن در نظر گرفته اید و مایلید داوران آنها را ببینند و در هنگام ارزیابی در نظر بگیرند. بنابراین درباره تعداد و فراگیری آن، در راهنمای مسابقه حکمی داده نشده و بر عهده مسابقه دهندگان ارجمند گذاشته شده اشت.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درخواست تمدید مسابقه و تعویق زمان تحویل آثار، با ذکر دلایلی مانند بیماری همه گیر و مشکلات دورکاری و اختلال ارتباطات اینترنتی شده است.
مسابقه دهندگان محترم آگاهند که این مشکلات تازه پدید نیامده و در هنگام شروع اعلام مسابقه نیز وجود داشته است، و معلوم هم نیست که تا چه زمانی ادامه داشته باشد. بنابراین و همچنین به سبب غیرمنصفانه بودن تمدید مسابقه و ایجاد امتیاز برای کسانی که از آغاز اعلام مسابقه یا در زمان مناسب آغاز به کار نکرده اند، برگزار کننده و مدیر مسابقه با هیچگونه تمدیدی موافقت نخواهند کرد. مهلت بارگذاری آثار، از اول تا دهم اسفندماه است.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده که آیا در خردسرای فردوسی، فضایی بعنوان بوفه مواد غذایی یا تریا در نظر گرفته شده یا نه؟
پاسخ: همانگونه که در برنامه کالبدی و سایر توضیحات مشخص است، فضای پذیرایی سبک در نظر گرفته شده، علاوه بر آن، احتمالا مطابق معمول از مهمانان رویدادها در تالارهای همایش و نگارخانه و کتابخانه و نشستها و . . . پذیرایی خواهد شد. برای همین منظور در نظر گرفتن فضای پشتیبانی، در این قسمتها، ضرورت دارد، که به آن هم اشاره شده است.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درباره اجزای کالبدی کتابخانه و مرکز اسناد سوال شده است.
پاسخ: کتابخانه و مرکز اسناد خردسرای فردوسی، کاملا تخصصی و دارای مخاطبان ویژه است. بنابراین بخشی برای مطالعه و پژوهش، گفتگوی تخصصی و . . .خواهد داشت. لیکن ویژگی ها، تقسیمات و حتی تجهیزات آن، همانگونه که معماران ارجمند شرکت کننده در مسابقه آگاهند، با کتابخانه عمومی، متفاوت است.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده است که: آیا امکان دارد بعضی از فضاها مانند تالارهای همایش، در زیرزمین قرار گیرد؟
پاسخ مثبت است. قرارگیری فضاهای مختلف در طبقات ساختمان، روی زمین یا زیر زمین، مشروط به رعایت سطح اشغال و تراکم ساختمانی، محدودیتی ندارد.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود
درباره ضرورت طراحی سردر ورودی پرسیده شده است.
پاسخ: موضوع مسابقه، ساختمان و محوطه کل زمین پروژه خردسرای فردوسی را در بر می گیرد. همانطور که در راهنمای مسابقه اشاره شده، نحوه پیوند مجموعه با شهر و محیط پیرامون، و بنابراین طراحی مرز زمین و ورودی ها، جزو مواردی است که در ارزیابی و داوری مد نظر خواهد بود. بنابراین چنانچه در طرح پیشنهادی شما، طراحی سردر بعنوان یکی از اجزای اصلی و یکپارچه با ساختمان و محوطه، شناخته می شود و ضروری است، آن را طراحی و پیشنهاد کنید.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود
درباره مساحت زیربنای تالارها و نحوه پیوند آنها با یکدیگر و همچنین پیوند نگارخانه با آنها، بطور مکرر توضیح داده شده است.
مساحت زیربنای تالارها با در نظر گرفتن صحنه برای اجرای نمایش و نقالی، فضا پشت صحنه، فضای خدماتی و پشتیبانی، تالار انتظار، فضای مهمانان ویژه، و . . . در نظر گرفته شده است. مسابقه دهندگان محترم تا حدود 10 تا 15 درصد می توانند مساحت در نظر گرفته شده را کاهش یا افزایش دهند.
منظور از پیوند میان دو فضا، امکان بهره برداری همزمان برای اجرای یک رویداد یا برنامه است، نه الزاما یکپارچگی فضایی. مسأله این است که در موارد معدودی ممکن است تعداد مهمانان از ظرفیت هریک از فضاهای همایش بیشتر باشد، راهکار طراحی و بهره برداری پیشنهادی باید به این مسأله پاسخ گوید.
شادکام و کامیاب باشد.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درباره محتوای دفترچه توضیحی که همراه سایر مدارک باید بارگذاری میشود، سوال شده است.
پاسخ: دفترچه توضیحات، بواقع جایگزین حضور شما در جلسه داوری برای دفاع از طرح تهیه و ارائه شده خواهد بود. تکرار مدارک طراحی در آن ضرورتی ندارد، ولی هرگونه توضیح یا توجیهی که در صورت حضور در جلسه داوری، بیان آن را لازم میدانستید، به روشی ساده و خوانا، در آن بگنجانید و مطمئن باشید که خوانده خواهد شد.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده: آیا در دو سالن همایش در یک زمان دو برنامه مجزا برگزار می شود؟
پاسخ: آری، جدا کردن دو تالار همایش، به همین سبب بوده است؛ یعنی امکان برگزاری دو برنامه جداگانه همزمان. همچنین امکان استفاده هردو بصورت همزمان برای یک برنامه نیز، باید فراهم باشد.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود برشما
درباره پیوند دو تالار همایش، سوال شده است.
همانگونه که قبلا هم توضیح داده شده و انتظار می رود که مسابقه دهندگان گرامی مطالعه کنند، منظور از پیوند دو تالار، این است که بتوان در مواقعی که لازم است برنامه ای با مثلا 500 نفر مهمان در ساختمان اجرا کرد. مسأله این است که چنین برنامه ای را چگونه اجرا کنیم که کیفیت مناسب داشته باشد، با توجه به اینکه نمی خواهیم یک تالار 500 نفره داشته باشیم که فقط یکی دوبار در سال از آن استفاده شود. این مسأله مسابقه است، و راهکارهای طراحی، ارزیابی خواهد شد.
کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
چند سوال درباره برنامه کالبدی و امکان تغییر در آن پرسیده شده است.
پاسخ: معمار می تواند اندازه های تعیین شده دربرنامه کالبدی را، در حد معقول، یعنی تا جایی که به ماهیت و کاربری هرفضای عملکردی و کل ساختمان لطمه نزند و به لحاظ استانداردهای عملکردی و فضایی و مقررات ملی قابل دفاع باشد، تغییر دهد. چنین تغییراتی در حد 10 تا 15 درصد بسته به نوع و اندازه فضا، مجاز است.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درباره مقیاس مدارک فنی دوبعدی پرسیده شده است. " مدارک به مقیاس ۱/۱۵۰ بزرگ است و جایی برای تصاویر سه بعدی و دیاگرام نمی ماند، امکانش هست ۱/۲۰۰ باشد؟"
مقیاس تعیین شده در راهنمای مسابقه، پس از بررسی و فقط بعنوان راهنمای تعیین حدود اندازه نقشه ها و مدارک، انتخاب و توصیه شده. تغییر جزیی مقیاس مجاز است، زیرا مقصود این بوده است که اطلاعاتی که برای معرفی معماری شما لازم است، در مدارک فنی شما درج شده باشد، اما تفاوت فاحش با مقیاس توصیه شده، پذیرفته نمی شود.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده، منظور از شش کلاس و کارگاه در جدول برنامه کالبدی چیست. ایا شش کلاس و شش کارگاه؟ یا . . .
پاسخ: منظور از شش کلاس و کارگاه در جدول برنامه کالبدی، شش فضای آموزشی است که با تغییر چینش مبلمان و تجهیزات، بر حسب نیاز، قابل بهره برداری به عنوان کلاس آموزشی یا کارگاه ( به معنای آموزشی در حوزه علوم انسانی) باشد.
کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده است که آیا محدودیتی برای تعداد طبقات زیرزمین هست یا نه.
پاسخ: این موضوع در راهنما بیان شده، در تعداد طبقات زیرزمین به لحاظ ضوابط محدودیتی نیست. اما پیداست که کیفیت مورد انتظار از کیفیت، دسترسی و منظر فضا، آن را محدود خواهد کرد. تشخیص اینگونه موارد بر عهده مسابقه دهندگان است.
کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
اطلاعات اقلیمی مشهد و تحلیل آنها درخواست شده است.
پاسخ: با توجه به محل زمین در مشخصات جغرافیایی این پیوند: https://maps.app.goo.gl/VM۹۱BDz۲۳۲۶Ym۷ue۶
برای دستیابی به اطلاعات اقلیمی در بازه زمانی دلخواه، بر حسب نوع قالب و نحوه دسته بندی اطلاعات می توانید از نرم افزار meteonorm و برای تغییر قالب بر مبنای نوع تحلیل از نرم افزار Weather statistics and conversions استفاده کنید. هرچند به نظر نمی رسد طراحی معماری در این مرحله، به اینگونه اطلاعات با چنین دقت و تفصیلی، نیازمند باشد.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درباره جمعیت پذیری ساختمان خردسرا سوال شده است.
پاسخ: همانگونه که از برنامه کالبدی و توضیحات دیگر در راهنما مشخص است، در مناسبت های بسیار ویژه، دو تا سه بار در سال، احتمالا حدود هزار نفر در ساختمان حضور خواهند یافت. در مناسب های ویژه (ده تا پانزده بار در سال) تا حدود پانصد نفر، در روزهای برگزاری رویدادهای فرهنگی (حدود هفته ای یک بار) تا حدود سیصد نفر و در سایر روزهای کاری حدود 100 نفر به تناوب، در ساختمان حضور خواهند داشت. (اعداد تقریبی است.)
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درباره معابر پیرامون زمین و امکان دسترسی سواره و پیاده پرسش شده است.
پاسخ:
- معبر جنوبی (نقویه) شریانی درجه دوم است. سایر معابر پیرامونی، دسترسی محلی است.
- دسترسی سواره به زمین، از معابر غربی و نیمه غربی معبر شمالی امکان پذیر است. دسترسی سواره از معبر جنوبی (نقویه) ایجاد نشود.
- دسترسی پیاده از تمامی معابر مجاز است.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده اند: آیا سطح اشغال را می توان کمتر از ۴۰ درصد در نظر گرفت؟
پاسخ: مشخصات ضوابطی مانند سطح اشغال و تراکم ساختمانی، بیانگر حداکثر مجاز است. حداکثر سطح اشغال مجاز در ساختمان خردسرای فردوسی ۴۰ درصد است. بنابراین کمتر از آن در محدوده مجاز قرار می گیرد. چنین است تراکم ساختمانی.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسش: منظور از یکپارچگی طراحی محوطه و همکف چیست؟ آیا این است که در یک تراز و بدون اختلاف ارتفاع طراحی شود؟ یا تراز ورود به ساختمان با محوطه هم سطح باشد؟
پاسخ: مقصود از یکپارچگی طراحی محوطه و همکف، یکپارچگی فضایی است، نه یکسانی تراز ارتفاعی. مقصود این بوده است که همکف ساختمان با توجه به ظرفیت و کیفیت محوطه پیرامونش، طراحی شود. همترازی یکی از راههایی ابتدایی ایجاد یکپارچگی است. راهکارهای طراحی متنوع است.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درباره فضاهای تالار های همایش و نحوه تعیین مساحت زیربنای آنها پرسیده شده است.
پاسخ: مساحت زیربنای تالارهای همایش در جدول برنامه ریزی کالبدی مندرج در راهنمای مسابقه، بر اساس معیارهای کمّی و کیفی برنامه ریزی معماری، تجربه های طراحی و تصوری کلی از فضاهای مورد انتظار (تالارها، فضای استراحت و انتظار، صحنه و پشت صحنه، فضاهای خدماتی و وابسته و . . .) به دست آمده است. تفصیل این موضوع و به دست آوردن راهکار طراحی برای آن، بر عهده مسابقه دهندگان است.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درباره پیش بینی ورودی برای بعضی از کاربری ها (بخصوص آنها که باید در ساعات تعطیلی کل مجموعه فعال باشد) سوال شده است.
پیش بینی ورودی ویژه یا جداگانه برای بعضی از کاربری ها، بسته به تشخيص طراح معمار است. قراردادن ورودي پياده از جانب خيابان نقويه، اشكالي ندارد.
شادكام و كامياب باشيد.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درباره محل استقرار پاركينگ و تأثير آن بر هزينه ساخت، و همچنين اهميت هزينه ساخت و اقتصادي بودن سوال شده است.
پاركنيگ نبايد در محوطه قرار گيرد. قرارگيري آن در زيرزمين ساختمان يا محوطه، بسته به انتخاب طراح است. اقتصادي بودن در تمامي پروژه ها مهم است. معناي آن در طرح بناي خردسراي فردوسي اين است كه از الزام به هزينه اي كه تأثيري بر كيفيت ساختمان و عملكرد آن ندارد، پرهيز شود.
پيروز باشيد
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درباره مجموعه ارتباطات عمودی ساختمان (پلگان، آسانسور، ویلچربر و . . . ) سوال شده است.
گونه، شمار و ظرفیت ارتباطات عمودی، بر اساس مقررات ملی ساختمان و اقتضائات طراحی معماری است. تعیین آنها بر عهده مسابقه دهندگان است.
پیروز باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده است که ورود خودرو به زمین، از کدام سو ممکن است.
پاسخ: ورود خودرو به زمین، چه خودوری خدماتی و چه خودروهای دیگر، از خیابان شادمهر ممکن است.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود
پرسیده شده: مقصود از کتابخانه و فضای کودکان، چه فضایی است؟
پاسخ: خردسرای فردوسی جایی است که در آن فعالیت های آموزشی و فرهنگی، برای آشنایی با ادب و فرهنگ ایرانی، حکیم فردوسی و شاهنامه بیهمتای او انجام و برنامه هایی به همین منظور برگزار می شود. در فضاهای کودکانه این ساختمان، کتابخانه، محل برگزاری نمایش و اجرای نقالی، آفرینش های هنری، بازی، نمایشگاه و فضاهایی از این دست، برای کودکان، در نظر گرفته شده است.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده است: آیا میتوان از ضرورت هم پیوندی فضای اتاق کنفرانس 80 نفره با تالار همایش چشم پوشی کرد؟ چون تالار همایش و فضا های نگارخانه هم پیوند است و از طرفی فضای کتابخانه کودکان حتما باید در همکف قرار بگیرند و ...
پاسخ: هم پیوندی الزاما به معنای مجاورت دو فضا در یک طبقه نیست. راهکارهای طراحی معماری چندی برای رسیدن به این مقصود وجود دارد. مسابقه معماری برای یافتن بهترین و مناسبترین راهکارها برگزار میشود. تشخیص ضرورت قرارگیری فضاها در همکف یا طبقات دیگر، با مسابقه دهندگان است.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده است: ریز فضا های موجود در ساختمان فعلی خرد سرا به چه صورت است؟
پاسخ: ساختمان کنونی خرسرای فردوسی، ساختمانی مسکونی است و آگاهی از ریزفضاهای آن، کمکی به شما برای تهیه طرح مسابقه نمی کند.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درباره اعلام رتبه های برتر و تعداد آنها سوال شده است.
پاسخ: برگزار کننده و مدیر مسابقه متعهدند سه رتبه برتر را بر اساس رأی داوران اعلام کنند. اعلام سایر رتبه های برتر و اعطای لوح تقدیر به ایشان، در صورت انتخاب داوران، ممکن خواهد بود.
شادکام و کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسش: آيا در سطح اشغال و تعداد طبقات زير زمين محدوديتي هست؟
پاسخ: مجموع مساحت زيربنا از شش هزار متر مربع بيشتر نشود. سطح اشغال زيرزمين بطور معمول تا ۸۰درصد زمين مجاز است. توصيه مي شود امكان پذير شدن كاشت درختان و . . . در محوطه، در نظر گرفته شود.
كامياب باشيد
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسش: مشخصات دفترچه توضيح طرح كه بايد تحويل داده شود چيست؟
پاسخ: دفترچه توضيح طرح كه به همراه ساير مدارك تحويل مي دهيد، اين مشخصات الزامي را دارد:
در قالب PDF است. A4 و عمودي
حداكثر حجم آن 10 مگابايت است.
تصوير جلد آن، برگه اول از سه برگه طراحي شماست.
نام گذاري آن اينگونه است: ID_4.pdf -
بايد مرتبط با طرح شما باشد و مطابق با شيوه نامه مسابقه
محدوديت ديگري ندارد.
كامياب باشيد
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درباره وضع کنونی زمین و وجود درختان در آن پرسیده شده است.
پاسخ: با سپاس از دقت نظر شما. از زمین عکس هایی برداشته شده که به زودی در اختیار قرار خواهد گرفت. هیچ درختی در زمین وجود ندارد. آنچه پیرامون زمین دیده می شود درختان حاشیه خیابان است، پس از آنها پیاده رو ساخته می شود و سپس مرز زمین است. در زمین خردسرای فردوسی هیچ درختی نیست.
کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده است: آیا امکان فروش زمین محل ساخت خرد سرا در محله نقویه و شادمهر (محدوده صرفا مسکونی و بی ارتباط با کاربری خردسرا) و تهیه ملکی در امتداد بلوار شاهنامه و نزدیک ممجموعه آرامگاه وجود ندارد؟
پاسخ: انتخاب مکان زمین برای ساخت بنای خردسرای فردوسی، توسط هیأت مدیره موسسه با هماهنگی شهرداری مشهد انجام شده و خارج از موضوع مسابقه است. بنابراین طرح مسابقه برای همین زمین تعیین شده کنونی تهیه می شود.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده است: خواسته ها و معیار و اهداف مسابقه با هم اندیشی داوران تنظیم شده اند یا مدیر مسابقه به تنهایی؟ بوده مسابقاتی که طرح ها بر اساس معیارهای فراخوان طراحی شده اند ولی در هنگام داوری داوران بر اساس معیارهای دیگری داوری کرده اند.
پاسخ: تمامی اسناد مسابقه با مشارکت و هم اندیشی داوران تهیه شده و مورد تأیید ایشان قرار گرفته. مسابقه دهندگان گرامی اطمینان داشته باشند که آثار ایشان صرفا بر همین اساس ارزیابی و داوری خواهد شد.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسیده شده است: هزینه ساخت بنای خردسرای فردوسی، چقدر است؟
پاسخ: همانگونه که در راهنمای مسابقه مشخص است، بنای خردسرای فردوسی مجموعا با احتساب پارکینگ و تأسیسات و خدمات، حدود شش هزار متر مربع زیر بنا خواهد داشت. هزینه ساخت و بودجه بر همین اساس برآورد شده و با مشارکت ویژه دوست داران فردوسی و شاهنامه، تأمین خواهد شد.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود
پرسش شده است: بنده بعد از نام نویسی پیامک و ایمیل دریافت نکردم اما در سایت، کد برای بنده ثبت شده. خواستم ببینم نام نویسی بنده صحیح هست و مشکلی وجود ندارد؟
پاسخ: اختصاص کد در سایت، نشانه این است که نام نویسی شما به درستی انجام شده و شما امکان بارگذاری آثار را در هنگام تحویل گیری خواهید داشت. گاهی نشانی ایمیل را اشتباه درج کرده اید، و در نتیجه امکان ارسال ایمیل برای شما نبوده است. گاهی هم ممکن است تأخیر داشته باشد، اما اگر کد را دریافت کرده اید، نام نویسی درست بوده است.
کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسيده اند كه ساختمان چند طبقه است.
پاسخ: پيداست كه وقتي تراكم ساختماني 100% و حداكثر سطح اشغال مجاز 40% باشد، ساختمان از سه طبقه روي زمين (همكف و دو طبقه رويش) تجاوز نخواهد كرد. در باره ارتفاع مجاز ساختمان، در پاسخ به پرسشي ديگر توضيح داده شده، مطالعه كيند.
كامياب باشيد.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسيده شده است كه رعايت ضوابط معلولان الزامي است يا خير؟
پاسخ: همانگونه كه در متن راهنماي مسابقه آمده، رعايت تمامي ضوابط و مقررات ملي مرتبط با ساختمان و معماري، در طرح ساختمان خردسراي فردوسي الزامي است. ضوابط مرتبط با معلولان نيز از آن جمله است. همانند ضوابط ايمني و آتش نشاني، ضوابط ترافيك، ضوابط مرتبط با مصرف انرژي و ساير مقررات.
شادكام و كامياب باشيد.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسش: ضوابط خاصی در طرح تفصیلی منطقه و محدوده سایت هست که در طرح تاثیر بگذارد؟
پاسخ: كاربري زمين آموزشي است. همانگونه كه در راهنماي مسابقه آمده، سطح اشغال 40% و تراكم ساختمان 100% است.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
درباره تجهیز تالارهای آمفی تیاتر پرسش شده است.
پاسخ: طراحی تالارها باید به گونه ای باشد که همزمان بتوان در هر دو تالار، بطور مستقل رویدادهایی را که در جدول برنامه کالبدی گفته شده، اجرا کرد. البته پیداست که اندازه آنها به سبب ظرفیت متفاوت آنها، با یکدیگر تفاوت دارد.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
گروهی از شرکتکنندگان در مسابقه معماری خردسرای فردوسی، خواهان نقشه ترسیمی زمین با مختصات سه گانه (طول، عرض و ارتفاع) شدند. به همین سبب برگزار کننده مسابقه، اقدام به نقشه برداری از زمین خردسرای فردوسی کرده است. نقشه شامل مختصات سه گانه در سایت مسابقه با نقشه قبلی جایگزین شده است.
شرکت کنندگان محترم در مسابقه، نقشه جدید را از بخش "دانلود اطلاعات مسابقه" دریافت کنند.
کامیاب باشید
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسيده شده است كه آيا ساختمان كنوني موسسه خردسراي فردوسي در همين زميني كه مسابقه براي آن برگزار مي شود قرار دارد يا خير؟
پاسخ: خير، ساختمان كنوني موسسه خردسراي فردوسي منزلي است مسكوني. زميني كه مسابقه براي آن برگزار مي شود، زمين بدون ساختمان است و براي احداث ساختمان خردسراي فردوسي اختصاص يافته است.
شادكام و كامياب باشيد.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
پرسيده شده است كه سبك طراحي چه باشد؟
اين موضوع به انتخاب طراحان است. اصولا مسابقه به همين دليل برگزار مي شود كه هر يك از شركت كنندگان، آنچه را درست تر و مناسب تر مي دانند، در قالب طرح خود انجام دهند.
شادكام و كامياب باشيد. شادكام و كامياب باشيد.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود
درباره امكان كار گروهي، دوباره پرسش شده است. توصيه مي كنم توضيحات سايت مسابقه و همچنين پاسخ به ساير پرسش ها، مطالعه شود.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود
پرسيده شده است كه منظور از قابليت يكپارچه سازي دو سالن آمفي تياتر چيست؟یعنی در مواقعی که نیاز باشد با هم ادغام شوند؟
پاسخ: با توجه به اينكه احداث يك سالن بزرگ آمفي تياتر براي چند جلسه در سال، به صرفه نيست، و اغلب جلسات در اندازه هايي كه در برنامه كالبدي ساختمان ذكر شده، برگزار خواهد شد، اينگونه توصيه شده است كه دو سالن آمفي تياتر به گونه اي طراحي شود كه در صورتي كه چندبار در سال نياز افتد، بتوان آنها را با يكديگر يكپارچه كرد. اگر اين يكپارچه سازي را بتوان "ادغام" گفت، نظر شما درست است.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
در باره حداکثر ارتفاع مجاز ساختمان، پرسیده شده است.
پاسخ: از مهندس مشاور محترم تهیه کننده طرح تفصیلی منطقه، استعلام شد. مشخص شد که محدودیت خاصی برای ارتفاع وجود ندارد. برای ساختمان های فرهنگی، بخصوص با جایگاه مشابه زمینی که برای خردسرای فردوسی در نظر گرفته شده، با حفظ سایر معیارها و شاخص ها ( از جمله اقتصادی بود، سهولت نگهداری و . . .) برای شاخص سازی و امتیاز بخشی به ساختمان، می توان در حدود معقول و منطقی، ساختمان را ارتفاع داد.
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود
پرسش های چندی شده است در باره اطلاعات زمین و نشانی آن.
پاسخ: تمامی اطلاعات مورد نیاز شما برای طراحی، در راهنمای مسابقه آمده است. زمین مسابقه به مساحت ۴۳۹۲ متر مربع، در منطقه ۱۲ شهرداری مشهد، مجیدیه، بین نقویه دو و چهار، واقع است. نقشه زمین و همسایه های آن، در راهنمای مسابقه آمده است. فایل ترسیمی (اتوکد) زمین هم از اینجا قابل دریافت است: http://www.kanun-ma.ir/kheradsara/uploads/up_admin/file۴.dwg
شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود/ پاسخ به پرسش های عمومی: / - تمامی اطلاعات مورد نیاز شما برای طراحی، در راهنمای مسابقه و پیوست های آن آمده است. آن را از سایت بارگیری و به دقت مطالعه فرمایید. / - شناسه یکتای مسابقه که باید آن را روی آثار خود درج کنید، هم در پیام سایت به شما اعلام و هم به شما ایمیل شده است. این شناسه شامل پنج حرف انگلیسی کوچک است. در حفظ آن کوشا باشید. / - نام کاربری شما همان شماره موبایل شماست که با آن در مسابقه ثبت نام کرده اید./ - دانشجویان و سایر کارشناسان می توانند در مسابقه شرکت کنند و محدودیتی از این جهت نیست. فقط توصیه می شود به سبب پیچیدگی و اهمیت موضوع، از راهنمایی استاد و معمار آگاه و با تجربه، برخوردار باشند تا حضورشان موثر و موفق باشد./ - مراحل ثبت نام در مسابقه بطور کامل در سایت توضیح داده شده است: ابتدا موبایل خود را وارد می کنید تا اعتبار سنجی شود. سپس بعد از دریافت پیامک کد، اطلاعات فردی خود را وارد می کنید. در این هنگام اگر ثبت نام موفق باشد، شناسه یکتا در سایت به شما اعلام و همزمان برای شما ایمیل می شود./ شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود / در باره نام نویسی گروهی یا شخص حقوقی پرسش شده است. / پاسخ: نام نویسی در مسابقه بصورت فردی است. فرد ثبت نام کننده ممکن است به نمایندگی از گروهی یا شرکتی، در مسابقه ثبت نام و شرکت کند. اما نام بردن از گروه همکاران و شرکت در هنگام ثبت نام، خواسته و پیش بینی نشده است. چنانچه طرح ارسال شده برای شرکت در مسابقه، وارد مرحله ارزیابی نهایی بشود ( مثلا جزو بیست یا سی طرح برتر قرار گیرد)، برگزار کننده مسابقه از ارسال کنندگان آن اثار خواهد خواست در صورت تمایل، گروه همکاران یا شرکت خود را معرفی کنند./ شادکام و کامیاب باشید.
-
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود
درباره واقعی و اجرایی بودن پروژه ساختمان خردسرای فردوسی پرسیده شده است.
پاسخ: موسسه خردسرای فردوسی سابقه فعالیت چندین ساله دارد. برای آشنایی با این موسسه به تارنمای http://fch-ngo.com/ نگاه شود. این موسسه تاکنون فعالیت های آموزشی و فرهنگی خود را در ساختمانی که شادروان دکتر مینو در اختیار قرار داده بودند، انجام می داده است. اینک با توسعه حوزه و گستره و شمار فعالیت ها، تصمیم گرفته شده ساختمانی مناسب و بزرگتر ساخته و موسسه در آنجا مستقر شود. زمین مناسب برای ساخت این بنا، از سوی شهرداری مشهد در اختیار قرار گرفته و موسسه متعهد است با مشارکت ایران دوستان و دوست داران فردوسی و شاهنامه، ساختمان خردسرای فردوسی را در آن بنا کند. بنابراین پروژه کاملا واقعی است و مسابقه برای تهیه طرح پروژه واقعی و اجرایی برگزار می شود.
شادکام و کامیاب باشید.
شرکت کننده گرامی در مسابقه طراحی معماری خردسرای فردوسی
- مدير مسابقه معماري خردسراي فردوسي برپايه ضوابط و مقررات برگزاري مسابقات معماري و شهرسازي، موظف است به پرسشهاي شما، در حدي كه به فرايند مسابقه آسيب نرساند، پاسخ گويد.
- متن پرسشها در نزد مدير مسابقه محفوظ خواهد بود، ليكن پاسخها براي تمامي شركتكنندگان در مسابقه، در اينجا منتشر ميشود.
- پيش از پرسش، متن پاسخهاي قبلي را مطالعه كنيد، و اگر پاسخ خود را در آنها نيافتيد، پرسش خود را ارسال كنيد. مديرمسابقه معماري خردسراي فردوسي
محمدباقر طباطبايي
پاسخ:محمدباقر طباطبايي(مدیر مسابقه)
درود بر شما
چنانچه به هنگام بارگذاری آثار با مشکلی مواجه شدید، با پشتیبان سایت به شماره 09021363192 تماس بگیرید.